Кличко зове за предсрочни избори през март

  • 17 декември 2013 14:51

  • 1445
  • 5
Кличко зове за предсрочни избори през март
© Getty Images/Guliver

Известният украински боксьор и опозиционер Виталий Кличко, който ще се бори за президентския пост в Украйна, призова за предсрочни избори през март и обяви, че слага край на спортната си кариера, предаде Франс прес.

Изявленията си той направи в момент, когато в Москва започна срещата между украинския президент Виктор Янукович и руския му колега Владимир Путин, която поражда безпокойство у украинската опозиция, предаде ИТАР-ТАСС.

"Днес единственият изход от политическата криза е свикването на предсрочни избори", заяви Кличко. Той е един от лидерите на опозицията, която от три седмици организира протести срещу управлението на президента Виктор Янукович заради решението му да се откаже от преговорите за споразумението за асоцииране с ЕС, припомня БТА. "Уверени сме, че предсрочните избори трябва да се състоят през март догодина", подчерта Кличко.

"Президентът отива днес в Москва и според слуховете той ще се върне с пари и с намаляване на цената на природния газ. Но при какво условие? Надяваме се, че той няма да предаде националните интереси на страната", каза Кличко по повод визитата на президента в Русия.

Друг украински опозиционен лидер - Арсений Яценюк, предупреди Янукович да не договаря присъединяването на Украйна към Митническия съюз между бившите съветски републики, оглавяван от Русия. "Ако той направи подобно нещо, това ще бъде като еднопосочен билет за него и той може и да не се връща от Москва", каза Яценюк.

В понеделник Кличко обяви, че се отказва от спорта, за да се посвети на политиката в родината си.

Днес в Киев продължават опозиционните митинги, като участниците в тях очакват резултатите от срещата на Янукович с Путин. Сутринта заседанието на украинския парламент пък продължи само пет минути, след като 30 депутати от опозицията блокираха трибуната и президиума в пленарната зала.

Последвайте канала на

1445 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.01.18 | 00:37

5
КЪДЕ Е НАШИЯТ КЛИЧКО КЪДЕ Е

2013.12.22 | 19:13

2
Тука е, помияри , колкото щеш :D Искат оставка и после по стара му :)

2014.01.18 | 00:37

4
Ела при нашето момче,бе хохол.Ела при Кубратчо предсрочно.Там да те видя,колко "гривена" струваш.Много на високо се целиш-президент!? Що не действаш там,където уж е силата ти-с ръкавиците?Егати и държавата,егати и хохолите,ако ти им станеш президент.Ще отнесат теслата пожизнено.Ще им наденете такъв волски хомот,че вчерашното и днешното,ще им бъде,като приказка.
Константин, Украина

2014.01.18 | 00:37

3
Кличко просто позорит нашу страну. Ведь он двадцать лет жил неизвесно где, только не в Украине, потом приехал и за несколько лет захотел стать президентом. Он, как говорят у нас, "засланный казачек". Его партия ничего не предлагает ни для развития промышленности, сельского хозяйства, образования, армии. Его ссоюзники просто хотят власти. И люди стоящие с ним на Майдане просто глупцы.
AJ4A

2013.12.22 | 19:13

1
От "вчера" са на улицата и искат избори през Март 2014, а наш'та "ОПОЗИЦИЯ" не иска избори преди Май въпреки това, че хората са вече повече от 6 месеца на улицата!!!! Имаме ли ОПОЗИЦИЯ и къде се дяна тя през последните 24 години?!?!?!

Добави коментар

Водещи новини