Канада: Готви се атентат на Олимпиадата в Сочи

  • 16 декември 2013 09:14

  • 1735
  • 0
Канада: Готви се атентат на Олимпиадата в Сочи
©

Чеченският сепаратист Доку Умаров може да се опита да извърши атентат по време на Зимната олимпиада в руския град Сочи, пише канадският в. Нешънъл пост.

До данни на конфиденциален доклад на разузнавателната служба на северноамериканската държава, цитиран от изданието, терористът е призовал спортният празник да бъде провален. Умаров е заявил: Сатанинските игри нямат място там, където са погребани костите на нашите предци.

Нешънъл пост отбелязва, че сигурността предизвика особена загриженост сред организаторите на игрите и посочва мерките, които предприема правителството на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега в тази насока. В същото време медията отбелязва, че Умаров е хвърли ръкавица на властите в Русия с изявата си.

Медията припомня и два случая на терористични актове по време на Олимпиади. Първият е от 1972 г., когато палестински терористи убиват 11 израелски спортисти в Мюнхен. Вторият случай е взривът в Олимпийския парк в Атланта, САЩ, през 1996 г., когато загинаха двама души, а още 11 бяха ранени.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини