Украинската опозиция седна на кръглата маса (обновена)

  • 13 декември 2013 14:34

  • 1072
  • 0
Украинската опозиция седна на кръглата маса (обновена)
© булфото

Партии от украинската опозиция решиха да участват на кръглата маса, организирана от президента на страната Виктор Янукович, предаде Интерфакс.

Лидерът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) Виталий Кличко на преговорите при държавния глава. Лидерът на парламентарната група на партията Баткившчина Арсений Яценюк заяви, че след като предадат исканията на опозицията на Янукович, ще запознаят привържениците на осъдения на 7 години затвор Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и за резултатите от разговорите. Яценюк на митинг бе категоричен: Ние ще се борим до победа.

Днес Янукович обяви на сайта на институцията, че е готов да обяви амнистия за протестиращите. Трябва да затворим тази страни, допълва президентът. по време на преговорите той. Държавният глава по време на преговорите с опонентите заяви, че е възможно да има рокади в кабинета.  Той обаче посочи: Няма да има оставка на правителството.


Страната от 21 ноември 2013 г. е залята от протести. Причината за демонстрациите е решението на премиера Николай Азаров да преустанови работата по подписването на споразумението за асоцииране с Европейския съюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини