ЕК: Украйна не може да влезе в ЕС (обновена)

  • 11 декември 2013 20:02

  • 2219
  • 1
ЕК: Украйна не може да влезе в ЕС (обновена)
©

Украйна не може да е член на Европейския съюз, заяви говорителят на Европейската комисия Оливер Баи, предаде ИТАР-ТАСС.

Става дума само за сближаване, поясни чиновникът. Той допълни: Брюксел и Украйна имат различни факлите относно членството на бившата съветска република в блока. Баи подчерта, че при очакваните преговори в Брюксел Украйна няма да получи по-благоприятни условия и няма да получи финансова компенсация, ако подпише споразумението за асоцииране. Този документ не изисква никакви компенсации, допълни той. Байи изрази категоричното мнение на ЕК, че няма да променя условията, поставен пред Киев. Едно от тях е освобождаването на бившия премиер Юлия Тиможенко от затвора, която получи 7-годишна присъда за доставки на руски газ през 2011 г.

В Киев вчера пристигна европейският комисар по външната политика Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., чиято мисия приключи днес. Пред нея президентът на страната Виктор Янукович потвърди намерението на страната си да подпише документа през следващата година. Той също призова църквата и опозицията да вземат участие в преговорите за излизане от кризата. Днес обаче представителите на опонентите на властта в Киев отказаха да участват в кръглата маса, организирана от президента.  Опозицията повтори своите условия: Оставка на премиера и президента, наказания за виновните за насилието и пълно презареждане на властта.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.04 | 19:11

1
Европейските педали много си повярваха нещо? "На всяка цена ви искаме в нашия съюз, за да ви пробутаме боклуците си, но в никакъв случай няма да ви дадем нещо в замяна"? Хитреци, отивайте да смучете рязани пишки и ни се махайте от главите!

Добави коментар

Водещи новини