Руският парламент обвини Запада в намеса в Украйна

  • 10 декември 2013 20:37

  • 1590
  • 5
Руският парламент обвини Запада в намеса в Украйна
© Булфото

Долната камара на руския парламент обвини днес западните страни, че се намесват във вътрешните работи на Украйна и заяви, че проевропейските украински демонстранти дестабилизират страната си, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В декларацията на Държавната дума се отправя призив към украинската опозиция "да спре незаконните си действия". Призивът към Запада е "да спре да оказва външен натиск върху политиката на братската за нас страна". ИТАР-ТАСС посочва, че специалната декларация "За положението в Украйна" е била подкрепена единодушно от 444 депутати от 450-местната Дума. В текста се предупреждава, че "неразрешените митинги, блокирането на органите на държавната власт, завземането на административни сгради, погромите, разрушаването на исторически паметници водят до дестабилизация на страната и вещаят сериозни негативни икономически и политически последици за населението на Украйна".

В документа руските депутати се оплакват, че в противоречие "с всички норми на международната практика" е налице "неприкрита намеса" на чуждестранни държавни дейци "във вътрешните работи на суверенна Украйна". Декларацията на парламента в Москва възразява срещу това, че "някои западни политици" участват в опозиционни митинги в Украйна, на които открито призовават към съпротива срещу "решенията на законно избраните власти в страната, внасяйки своя деструктивен принос за изострянето на политическата ситуация". Руските депутати подчертават, че геополитическият избор на Украйна е вътрешно и суверенно право на нейния народ и настояват Западът да прекрати натиска върху вътрешната политика на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1590 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.15 | 18:00

4
който е срещу великата Русия ще духа супата !

2013.12.15 | 18:00

5
Ние вече я духаме 24 години и още ще духаме докато сме в шибания евросъюз!
Novinar

2013.12.15 | 18:00

3
Руснаците, чак сега, почнаха да изтрезняват, май!?!

2013.12.15 | 18:00

2
ПОЛЯЦИТЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ХОДЯТ В КИЕВ, АМА ТЕ ЯВНО ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА. ЗАЩО ОТИДОХА? ДА СЕ НАПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ. ПОЛЗА НИКАКВА А СЕГА ЕС ИЗЛЕЗЕ ВИНОВЕН.
Валдес

2013.12.13 | 11:00

1
Два холандски града вече заявиха, че граждани на България и Румъния няма да бъдат толерирани в тях, независимо от записаното в документите в Евросъюза. И какво - украинците се надяваха също да работят там, а всъщност им казват - на нас ни трябват надзиратели и роби, затова ли им е зорът. България, заедно с Гърция, вън от Европейското недоразумение

Добави коментар

Водещи новини