Украинският президент: Има план за реформи

  • 10 декември 2013 16:49

  • 1056
  • 1
Украинският президент: Има план за реформи
©

Украйна има план за реформи, каза президентът на страната Виктор Янукович, предаде Интерфакс.

Днес държавният глава се срещна с предшествениците си на поста от обявяването на независима Украйна през 1991 г. - Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Юшченко. След края на преговорите той посочи, че страната не спира с реформите. Имаме план, който трябва да бъде утвърден и ще започне да се прилага през 2014 г, каза той. Янукович подчерта, че обществото ще бъде информирано какви промени предстоят и как ще се прилага проектът.

Президентът също съобщи и за изприщеното на вицепримиера Сергей Арбузов утре в Брюксел. Заместникът на министър-председателя Николай Азаров ще обсъди в столицата на Европа сътрудничеството между Европейския съюз и Киев. Източноевропейската страна бе парализирана от протести, след като кабинетът в Киев преустанови работата си по подготовката по подписването на споразумението с ЕС на 21 ноември 2013 г.

Представителите на опозицията днес бяха поканени на кръгла маса с 4-мата президенти, но не дойдоха на срещата. Очаква се разговорите между властта и опонентите на правителството да се проведат утре.

Последвайте канала на

БТА
1056 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.11 | 21:01

1
Пещерен комунист, каквито са и българските !!!!

Добави коментар

Водещи новини