Украинският президент: Митингите се използват за изборни цели

  • 26 ноември 2013 21:10

  • 972
  • 0
Украинският президент: Митингите се използват за изборни цели
©

На улиците са излезли тези, които изпълняват политически задачи преди президентските избори, каза украинският държавен глава Виктор Янукович предаде РИА Новости.

Жителите на източноевропейската държава ще гласуват за президент през 2015 г. Държавният глава също каза, че аплодира на хората, които страната да се присъдени към Европейския съюз и са отишли на митинги. Той също коментира предложението на Брюксел: В споразумението за асоцииране са заложени 610 млн. евро финансова и техническа помощ и това го слушаме от 2010 г. Три години ни показваха това бонбонче в красив целофан и ни казваха: Ще получите теци пари, когато подпишете споразумение с Международния валутен фонд. Не искам да бъда груб, но не трябва да ни унижавате по този начин. Ние сме сериозна държава – европейска. По-рано Янукович заяви, че документът ще бъде парафиран, когато страната му бъде икономически готова.

Днес съд в пристанището Одеса остави в следствения арест задържан активисти на присъединяването на Украйна към ЕС. Алексей Черни е съден за дребно хулиганство и неподчинение на полицейско разпореждане. При разглеждането на делото в съда не бяха допуснати журналисти.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини