Путин се пошегува: Турският премиер не може да си прибере активистката от Грийнипийс

  • 22 ноември 2013 15:47

  • 2841
  • 0
Путин се пошегува: Турският премиер не може да си прибере активистката от Грийнипийс
©

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган не може да отведе от Русия турската активистка от Грийнпийс Гизем Ахам, защото е "пристигнал с жена си". С такава шега руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 реагира на въпрос, зададен на пресконференция след среща с Ердоган, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ами той е дошъл с жена си, кого може да отведе. Що за въпрос?", полушеговито се възмути Путин. Той добави, че турският лидер и неговата съпруга са набелязали културна програма в Санкт Петербург, преди всичко посещение на Ермитажа. Коментарът на Путин бе във връзка с въпрос, зададен на Ердоган, дали на връщане от Русия няма да прибере турската гражданка Гизем Ахам, освободена под гаранция в рамките на процеса срещу активисти на Грийнпийс.

Путин каза още по тази тема, че политическото ръководство на Руската федерация няма никакво желание специално да се намесва в делото срещу активистите на Грийнпийс.

Последвайте канала на

БТА
2841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини