Горбачов остро разкритикува Путин

  • 17 август 2011 19:43

  • 3062
  • 9
Горбачов остро разкритикува Путин
© Интернет

Последният съветски ръководител Михаил Горбачов изрази недоволство от развитието на Русия 20 години след неуспешния пуч срещу него, предаде АФП.

Той разкритикува монопола на управляващата партия и липсата на свободни избори.

„Не съм доволен, има връщане назад”, заяви бащата на перестройката и носител на Нобелова награда за мир на пресконференция за политическата ситуация в Русия 20 години след пуча на твърдолинейните комунисти срещу него, който нанесе фаталния удар върху Съветския съюз. „Ние имаме най-висока смъртност заедно с африканските страни. Имаме 96% бедни, ако използваме критериите, прилагани в страни като Австрия, и два пъти по-малко хора, които получават диплома за висше образование в сравнение с времето след Втората световна война”, отбеляза Горбачов.

Той каза, че подкрепя бившия президент и настоящ премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, въпреки някои авторитарни тенденции, но разкритикува партията му „Единна Русия”, която по неговите думи е лошо копие на комунистическата партия от съветската епоха.

„Трябва да се откажем от монопола и да не повтаряме СССР в най-лошия му вариант”, подчерта Горбачов. Русия трябва да върне преките избори на губернатори и изборите с едномандатни избирателни окръзи, забранени по време на президентското управление на Путин, настоя Горбачов, цитиран от АП.

„Нужни са честни избори: избори с едномандатни избирателни окръзи, избори на губернатори”, допълни Горбачов и изтъкна, че хората трябва да имат чувството, че нещо зависи от тях. Той разкритикува като ненужно създаването с благословията на Путин на Общоруския народен фронт - група от обществени организации, професионални сдружения и съюзи.

Създаването на фронта се смяташе за опит на Путин да затвърди подкрепата си преди парламентарните избори през декември и президентските избори през март, напомня АП.

Горбачов избегна личните критики към премиера и заяви, че той заслужава признание за стабилизирането на страната след икономическата криза и хаоса на първото постсъветско десетилетие. Същевременно Горбачов остро разкритикува управленската система, създадена от Путин, и подчерта, че изборните манипулации са тласнали страната назад.

Последвайте канала на

БТА
3062 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
чм

2015.04.04 | 09:53

9
предател §§§§§§§§§§§§§§§
?

2015.04.04 | 09:53

8
СУКА предателска!
baihui

2015.04.04 | 09:53

7
Мръсна,продажна,чифутска гад ! Отивай при Раиса !

2015.02.01 | 22:24

6
Тоя трябва да бъде разстрелян публично!
Човек

2015.02.01 | 22:24

5
имаме най-висока смъртност заедно с африканските страни-Благодарение тебе ГНУСЕН дърт педал.

2015.02.01 | 22:24

4
За този разстрел !!! - върна ни по стандарт в каменната ера

2015.02.01 | 09:12

3
Престанете с тези расистки,ксенофобски,анти настроения!Защо трябва винаги да се търси конкретен виновник,а не причината? Всяка система си има плюсовете и минусите.Напр. Запада-ЕС,Америка имат един начин на мислене и ценности,Изтока-Русия друг.Хубаво е да има противопоставяне,да няма еднополюсна с-ма,но това не трябва да води до крайности! Насилието е излишно.Глобализацията е нещо хубаво - разнообразие във всичко.Демокрацията също е може би не е най-добрата с-ма,но все пак по-добра от редица други.
Путин

2015.02.01 | 09:11

2
„Единна Русия”, която по неговите думи е лошо копие на комунистическата партия от съветската епоха.- ако беше добро копие тогава КАКВО ??????
Путин

2015.02.01 | 09:11

1
„Единна Русия”, която по неговите думи е лошо копие на комунистическата партия от съветската епоха.- ако беше добро копие тогава КАКВО ??????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини