Викат Владимир Путин в съда

  • 17 август 2011 13:10

  • 1112
  • 0
Викат Владимир Путин в съда
© gettyimages

Бившият президент на Украйна Виктор Юшченко помоли съда да разпита руския премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде РИА Новости.

Ръководителят на кабинета в Москва трябва да даде показания по делото срещу бившия премиер на Украйна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и. За свидетел трябва да бъде призован директорът на "Газпром" Алексей Милер. "Обръщам се към съда с молба да се разгледа въпросът за разпит на Путин и Милер", каза Юшченко, пред магистратите, които го изслушваха като свидетел. "Установяването на истината по това дело е невъзможно без да бъдат изслушани участниците в преговорите от руска страна", мотивира се експрезидентът.
По-рано директорът на руския газов монополист заяви, че Виктор Юшченко, в качеството си на държавен глава, лично отзовал представителите на Киев от преговорите за цената на газа. Украинският политик отрече обвиненията. В края на 2008 г. Украйна отказа да купува газ от Русия за 250 долара за 1000 кубически метра и Киев престана да транзитира синьо гориво в Европа.

Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и е съдена за сключване на неизгодни за Украйна сделки за доставки на руски газ. Тя твърди, че Юшченко е отзовал делегацията, когато представители на Киев са договорили цена от 230 долара за 1000 кубически метра.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини