Медведев забрани полети на либийски самолети над територията на Русия

  • 12 август 2011 08:30

  • 713
  • 0
Медведев забрани полети на либийски самолети над територията на Русия
© Getty Images

Президентът на Русия Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега подписа указ за предприемане на мерки за изпълнение на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН от 17 март 2011 година. Резолюцията предвижда установяването на забранена за полети  зона над Либия и въвежда по-строги санкции срещу либийския режим, предаде РИА Новости.

Руският президент забрани полети над територията на Русия на либийски самолети или на самолети, летящи за Либия. Забраната не важи единствено за самолети, пренасящи хуманитарна помощ. На руските военни се разрешава да извършват проверки в открито море на плавателни съдове, пътуващи за или от Либия, ако Москва разполага с информация, че може да пренасят военни товари.

Освен това се забраняват операции с парични средства и финансови активи на обкръжението на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и се забранява влизането на територията на Русия на представители на режима.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини