Путин нахрани делфините във Владивосток

  • 02 септември 2013 07:34

  • 1772
  • 0
Путин нахрани делфините във Владивосток
©

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 храни делфини и се „здрависа” с моржове в новостроящия се делфинариум на остров Руски във Владивосток, информира „Интерфакс”. Държавният глава посети грандиозния обект, който ще бъде готов след година, пише "Монитор".

Путин гледа специално организирано за визитата му изпълнение на два дресирани делфина от вида Афала. Те били докарани във Владивосток от Охотско море и за половин година се научили да изпълняват сложни трикове, съобщава агенцията. „Супер, красота! Много ми хареса, че толкова бързо сте ги подготвили. Браво!”, похвали президентът дресьорите. След представлението Путин сам нахрани морските бозайници с риба. После високият гост наблюдава майсторството на два моржа, които правиха лицеви опори, вдигаха гири и носиха кубчета. На прощаване Путин посети „артистите” и стисна плавниците им. Руският лидер видя още една атракция на бъдещия делфинариум – тюлен, който заради посещението на делегацията и огромното количество хора отказа да излезе да репетира, разказа НТВ. Президентът премина и под строящия се подводен тунел.

По време на визитата си във Владивосток държавният глава се запозна и с работата на медицинския център на Далечноизточния федерален университет. Пред Путин върху манекен лекарите демонстрираха работата на робота „Да Винчи”, който сам зашива раните на пациентите. Президентът реши сам да се убеди във възможностите на машината - седна зад дистанционния пулт на „Да Винчи” и направи един бод. Путин посети още реанимацията и операционната зала на центъра, където лекарите демонстрираха върху манекен операция на сърце. В Деня на знанието, който в Русия се отбелязва на 1 септември, държавният глава се срещна със студенти от споменатия университет, който неотдавна бе построен на остров Руски. Пред бъдещите висшисти гостът заяви, че руското правителство ще бъде принудено да съкрати разходите по редица програми. Президентът обясни необходимостта от „затягане на коланите” с низкия ръст на световната икономика, която повлякла след себе си и руската. В края на август т.г. икономическото министерство публикува уточнена прогноза за 2013 г., в която ръстът на брутния вътрешен продукт е понижен с 2,4% до 1,8 на сто до края на годината.

По време на посещението на руския лидер във Владивосток блогър с ник cheslav взриви интернет пространството със съобщение, че над града вчера е забелязан взрив на метеорит, съобщи НТВ. В блога си той написа, че небесното тяло е прелетяло в 7,25 ч сутринта над бухтата Собол. Други твърдят, че метеоритите били два, но толкова бързо се взривили, че не успели да ги заснемат. От Министерството по извънредните ситуации официално заявиха, че не е засичано падане на небесно тяло.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини