Путин размаха пръст на Украйна

  • 22 август 2013 19:34

  • 1875
  • 0
Путин размаха пръст на Украйна
©

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 не изключи, че интеграцията на Украйна в Европейския съюз  ще принуди страните от Митническия съюз да помислят за защитни мерки, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ако нашите съседи (Украйна) предприемат съществено либерализиране на митническия режим с ЕС, то на пазара на Украйна неизбежно ще потекат стоки, които ще бъдат с достатъчно не лошо качество и добра цена, но това пък ще доведе до изместването от украинския пазар на стоки, които са украинско производство", заяви днес Путин на съвещание по въпросите на социално-икономическото развитие на Ростовска област. "Тогава страните от Митническия съюз (Русия, Беларус и Казахстан) ще трябва да помислят за защитни мерки", предупреди руският държавен глава.

Делегация на украинското правителство ще посети Москва идната седмица, за да обсъди на междуправителствено равнище възможните заплахи за Русия, свързани с интеграцията на Украйна в ЕС, уточни Путин.

Последвайте канала на

БТА
1875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини