Лекарка продавала отрязани от трупове пети

  • 09 август 2013 16:53

  • 2491
  • 0
Лекарка продавала отрязани от трупове пети
©

Руска лекарка е продавала човешки пети от трупове, пише Нюзру.

Патоанатомът от централния град Казан е била освободена от длъжност. Въпреки че все още няма официално становище по аферата, местните медии вече разпространиха няколко версии. Според една от тях за незаконната търговия е станало ясно още през юни. Тогава е иб спрян автомобил, в който по документи е била превозван кръвна плазма. Вместо това органите на реда са открили отрязани човешки ходила, които били продавани на зъболекари. Според други данни биологическият материал е бил продаван на клиники за пластична хирургия.
Здравните власти в официално комюнике посочват, че право да взимат биоматериал на територията на автономната република Татарстан имат само две клиники - една за естетическа хирургия, а другата за очни заболявания и пластична хирургия. От ведомството допълват и за предназначението на човешките тъкани. Те могат да лекуват гнойни заболявания на роговицата на окото и могат да запазят човешкото зрение.

Мащабът на престъпната схема не се уточнява, но издания посочват, че части от човешкото тяло са били изкупувани в цялата страна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини