Дмитрий Медведев: Михаил Саакашвили е болен мозък

  • 05 август 2011 10:39

  • 1063
  • 0
Дмитрий Медведев: Михаил Саакашвили е болен мозък
© gettyimages

Руският президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега нарече грузинския си колега болен мозък, предаде газета.ру.

По този начин стопанинът на Кремъл определи версията на президента на Грузия, че Русия се готвила дълго време за войната в Кавказ. "Нищо подобно не се е обсъждало, все пак съм в управлението на държавата от 10 години", допълни Медведев. "Това са глупости", обясни той по повод версията на Саакашвили. "Господин Саакашвили говори много и не може да си контролира речта си и той трябва да ни бъде благодарен, че все още е на власт. Защото спрях армията", обясни държавният глава на Русия. На въпрос защо руските части не са влезли в столицата на Грузия, Медведев отговори: "Нашата цел бе да опазим мира, не да влизаме в Тбилиси и да не се намесваме във вътрешните работи на суверенна държава".

Изявата на президента на Русия бе по повод третата годишнина от началото на войната в Кавказ. На 7 август 2008 г. след престрелка в сепаратистката област Южна Осетия и грузински части започва въоръжен конфликт. По време на продължилата девет дни война от Грузия се отцепват с помощта на Русия се отцепват Южна Осетия и Абхазия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини