Жестока автобусна катастрофа край Москва (обновена)

  • 13 юли 2013 14:24

  • 3375
  • 5
Жестока автобусна катастрофа край Москва (обновена)
©

14 души са загинали при тежка автобусна катастрофа в околностите на Москва, съобщава РИА Новости. Инцидентът в станал в района на село Ознобошино.

Сред ранените има едно дете, съобщи министерство на извънредните ситуации ведомството. На мястото на инцидента са изпратени медицински хеликоптери и 30 линейки. Преди това бе съобщено, че автобусът е превозвал деца.

Според наличната информация автобусът по маршрут от Москва за Подолск се е сблъскал с натоварения с чакъл камион около село Ознобишино в Новотроицкия окръг. От московското управление на МВР обявиха, че виновник за катастрофата е шофьорът на камиона "КамАЗ", който е сред загиналите. РИА Новости посочва, че след сблъсъка автобусът се е разцепил на две.

Кметът на Москва Сергей Собянин е разпоредил на съответните служби да окаже необходимата медицинска помощ на пострадалите и социална подкрепа на семействата на загиналите", съобщи говорителката на московския градоначалник Гулнара Пенкова.

Броят на пострадалите достигна 43 души, предаде РИА Новости.

„При катастрофата са пострадали 43 души, от тях 3 са деца. Броят на загиналите е 14 души, 22 души са хоспитализирани”, заяви представителят на медицинските служби Георгий Голухов.

Водачът на товарния автомобил, вероятен виновник за катастрофата е оцелял.

Започнато е углавно дело.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3375 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
...

2013.07.17 | 11:00

5
"От московското управление на МВР обявиха, че виновник за катастрофата е шофьорът на камиона "КамАЗ", който е сред загиналите. " ............. "Водачът на товарния автомобил, вероятен виновник за катастрофата е оцелял. " ъЪъЪъ последно кo станало ???????

2013.07.17 | 11:00

4
Мълчи не говори редактора е руска-пляска,- или ще извадят Азербайджан от Европа и ще го сложат там където му е мястото в Азия.
Спиме ли ?

2013.07.15 | 13:24

3
Деси е спала нещо като е copy/paste. Този водач на "КамАЗ" явно е умрял, и оцелял след това.

2013.07.15 | 13:24

2
"Сред ранените има едно дете, съобщи министерство на извънредните ситуации ведомството." ------- "При катастрофата са пострадали 43 души, от тях 3 са деца" А сега де, колко са ранените дечица ? Кой ви дава изобщо право да пишете, бе ? Не мислите ли, не си ли проверявате творенията, няма ли редактори тука ? Срам за "гилдията" !
коч

2013.07.14 | 22:41

1
И така Деси, я пак да кажеш ,че нещо се по-обърках: - Водачът на камаза оцелял ли е или не ? или е малко оцелял ,или пък малко поумрял!? Записахте ли сайта в Гинес - първо място по неграмотност,да но поне си хубавичка!?

Добави коментар

Водещи новини