Русия ще строи "Дисниленд"

  • 01 август 2011 16:39

  • 1049
  • 0
Русия ще строи "Дисниленд"
© Интернет

Идеята да се изгради "Дисниленд" в руската Калининградска област вече е получа одобрението от най-високо.

Президентът Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега е одобрил плана на губернатора на областта Николай Цуканов.

По думите му с одобрението на плана и ако Калининградска област получи и окончателното разрешение, то това ще подпомогне значително привличането на повече туристи.

Според плана Дисниленд ще бъде само огромен парк за развлечение.

В момента в Европа има само един "Дисниленд" - край Париж. Първият парк за развлечения под този бранд е открит в САЩ. Освен в Америка, "Дисниленд" има и в Токио и Хонконг. Очаква се през 2016 година такъв парк да бъде открит и в Шанхай.

Всички паркове извън пределите на САЩ са собственост на местни компании, но са изградени по лиценз на Disney и с активното участие на специалисти и сътрудници от американската корпорация.

На този етап няма потвърждение нито от руска, нито от американска страна дали са проведени предварителните преговори с Disney.

Първите информации, че Русия иска да строи "Дисниленд" се появиха през 2008 година. Идеята бе той да се разположи край Екатерининбург.

И до този момент обаче няма направена първа копка, не се знае и докъде са стигнали преговорите.

Калининград има още една идея за привличане на туристи – с изграждане на музей на военните трофеи в едно от запазените крепостни съоръжения на града.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини