Путин призова Запада да не въоръжава сирийските бунтовници

  • 21 юни 2013 21:32

  • 1156
  • 0
Путин призова Запада да не въоръжава сирийските бунтовници
©
Президентът на Русия Владимир Путин защити руските оръжейни доставки за сирийския президент Башар Асад и обяви, че Западът не трябва да доставя оръжия за бунтовниците, защото сред тях има „терористични" групи, предаде Ройтерс.

"Ако САЩ признаят една от ключовите сирийски опозиционни организации, "Aл-Нусра" като терористи...как могат да се предоставят оръжия на тези опозиционни членове", попита Путин на руски икономически форум, на който участва и германският канцлер Ангела Меркел.

"Къде тези оръжия ще свършат? Каква роля те ще играят", запита още той.

През май Франция предложи ООН да определи "Фронтът Aл-Нусра" за терористична организация и да се разграничи от сирийските бунтовнически групи.

Путин повтори руската позиция, че не се нарушават правилата с доставяните руски оръжия за сирийското правителство и подчерта, че чуждестранни поддръжници правят същото за сирийските бунтовници.

„Ясно е, че без доставките от чужбина това, което се случва в Сирия сега, просто не би било възможно. Предоставят се пари, предоставят се оръжия и се предоставят добре обучени въоръжени групи", каза той.

Путин също заяви, че Русия е притеснена от политическия вакуум, който ще се появи в Сирия, ако президентът Башар Асад напусне властта и че той ще бъде запълнен от екстремисти.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини