Юлия Тимошенко поиска да посети болната си майка

  • 11 юни 2013 07:18

  • 1018
  • 0
Юлия Тимошенко поиска да посети болната си майка
©

Експремиерът на Украйна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която излежава 7-годишна присъда, подаде молба да й бъде разрешено да посети болната си майка, съобщиха информационните агенции с позоваване на адвоката на Тимошенко - Сергей Власенко.

По думите му, украинската служба, отговаряща за изпълнението на съдебните наказания, трябва да вземе решение по молбата на Тимошенко, в срок от 24 часа.

Заместник-началникът на службата Игор Андрушко не изключи възможността на Тимошенко да бъде разрешено посещение при майка й.

На 30 април Европейският съд по правата на човека обяви, че арестът на излежаващата присъда Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и е незаконен и политически мотивиран.

„Европейският съд по правата на човека потвърди, че по отношение на мен е нарушена 18-та точка от „Конвенцията за защитата на правата и основните свободи на човека", което фактически ме признава за политически затворник. В Украйна за съжаление има дълбоки традиции на политически преследвания", заяви Тимошенко на официалния си  сайт.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини