Русия възстановява званието "Герой на труда"

  • 01 май 2013 13:01

  • 762
  • 0
Русия възстановява званието "Герой на труда"
©

В Русия се възобнови връчването на званията „Герой на труда”. Президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в края на март подписа указ за възраждането на тези награди в страната, предаде РИА Новости.

Властите имат намерение да повишат престижа на професиите на инженерите, учителите, конструкторите, лекарите, фермерите и работниците, заяви руският лидер на първата церемония по награждаването със златни медали „Герой на труда на Русия”. Мероприятието се провежда в Константиновския дворец в околностите на Санкт Петербург. Първите звания са присвоени на петима руснаци, сред които са диригентът Валерий Гергиев и неврохирургът Александър Коновалов.

Това звание е висша степен на отличие за особени трудови заслуги към държавата и народа, като то се присвоява на руски граждани, които са постигнали изключителни резултати в държавната, обществената и стопанската дейност, или са внесли значителен принос за социално-икономическото развитие на страната, включително в развитието на промишленото и селскостопанското производство, транспорта, строителството, науката, културата, образованието и здравеопазването, както и в други сфери.

Последвайте канала на

Novini.bg
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини