Екзекутираха двама мъже в Беларус за тройно убийство

  • 22 юли 2011 19:25

  • 1907
  • 2
Екзекутираха двама мъже в Беларус за тройно убийство
© Интернет

Двама мъже са били екзекутирани в Беларус, съобщи правозащитна група, цитирана от Асошиейтед прес. Беларус е единствената страна в Европа, в която все още има смъртно наказание.

Мъжете са осъдени на смърт в западния град Гродно за убийството в нетрезво състояние на две жени и мъж през октомври 2009 г.
Олег Гулак от беларуския Хелзински комитет заяви днес, че семействата на мъжете са били информирани за екзекуциите.

Времето и мястото на екзекуциите в Беларус са държавна тайна и роднините на екзекутираните никога не разбират къде са погребани телата на близките им.

Гулак отбеляза, че властите не само убиват хора, но и заличават спомените за тях. Властите отказаха коментар.

Според правозащитници близо 400 души са били екзекутирани в Беларус след разпадането на Съветския съюз.

Последвайте канала на

БТА
1907 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Valkata

2014.12.06 | 23:53

2
Браво ! И в България трябва да има смъртна присъда,че има много изроди ,изнасилвачи и убийци на деца за трепане. Мисля,че когато убиецът получи куршум в тила,близкити не жертвата ще бъдат много по-добре утешени отколкото 10-на година затвор и мисълта,че тоя боклук отново ще тъпче земята след като си излежи мижавото наказание! Трепане и т'ва е ! Евала на властите в Беларус

2014.04.29 | 23:47

1
Като идея е добре но нали се сещаш, какво ще се случи в Булгаристан, ако има такава присада, защото кой си мислиш ще я издава?Прокурори марионетки, поставени лица.И така ще изчезват много лесно неудобни хора!

Добави коментар

Водещи новини