В Москва арестуваха демонстранти подкрепящи "Пуси райът"

  • 08 март 2013 18:09

  • 1046
  • 1
В Москва арестуваха демонстранти подкрепящи "Пуси райът"
©

Руската полиция арестува днес неколцина активисти по време на тяхна демонстрация в подкрепа на вкараните в затвора членки на пънк групата "Пуси райът", предаде Ройтерс.

Сдружението за улично изкуство "Война" съобщи на своя блог, че около десет души са били отведени от полицаи по време на малката протестна акция в Москва. От милицията потвърдиха, че има арести, но не уточниха техния брой. Проявата, съвпаднала с международния ден на жената, бе замислена като еднолична демонстрация, за която не се иска специалното разрешение от градските власти. Активистите бяха застанали с лице към сградата на Федерална служба за излежаване на наказанията, като държаха постери с призиви за освобождаването на Мария Альохина и Надежда Толоконникова.

Двете млади жени са осъдени за участие в акция в московския храм "Христос Спасител", на която изпълниха пънк молитва към Богородица да отърве Русия от Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Всичките членки на "Пуси райът", включително освободената Екатерина Самуцевич, принадлежат към сдружението "Война", отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1046 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2013.04.01 | 17:50

1
Груба грешка на тийнейджърите, объркали са държавата в която го правят. Както каза комисаря от ,, Днепровский рубеж" на немския командир,който му говореше, че са смазали цяла Европа-...,,, ние не сме Европа, ние сме Азия".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини