Толоконникова от "Пуси райът" е в болница

  • 01 февруари 2013 09:55

  • 1953
  • 4
Толоконникова от "Пуси райът" е в болница
©

Надежда Толоконникова от скандалната руска пънк група "Пуси райът", излежаваща двегодишна присъда за хулиганство, е настанена в болница за медицински изследвания. Това съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

Толоконникова не е болна. Тя е настанена по нейна молба и по молба на адвоката й в затворническа болница, за да й се направят медицински изследвания, обяви говорителка на ведомството, без да уточни датата на настаняването.

Екатерина Самуцевич, освободена през октомври, заяви днес пред руската телевизия "Дожд", че Толоконникова "отдавна страда от главоболие, което може би е последица от тежко заболяване".

През февруари миналата година двете млади жени и партньорката им в "Пуси райът" Мария Альохина влязоха в олтара на московската православна катедрала "Христос Спасител", където изпълниха "пънк молитва" с призив към Богородица да "прогони" президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

През август трите бяха осъдени в Москва на по две години лишаване от свобода за хулиганство, мотивирано от религиозна омраза. Апелативен съд промени присъдата на Самуцевич на условна и тя бе пусната на свобода.

Последвайте канала на

1953 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.17 | 06:46

4
САМО 2 години, много малко бе!
СССР

2013.11.26 | 18:12

1
Точно така - на всяка буржоазно- капиталистическа измет/ освен от тази на КГБ/- затвор! Колкото може повече! Това са си чисти американски агенти желаещи да провалят проспериращата ни Родина с минимална работна заплата 111 евро ,и да я заменят с някаква си ,, демократична Европа" със 1200 евро МРЗ. Солженицин, Немцов и Каспаров са боклуци, подполковника от КГБ си е подполковник!!!

2014.11.17 | 06:45

3
Дэрмо!Това си ти!Познаваш живота в днешна Русия,колкото и този в Папуа.А може би, си оттам с това пещерно мислене.Който е първосигнален,не изтъква смислени доводи,той само плюе.Отвори ,и виж данни(на автритетни агенции) за икономиката и заплащането там.
4

2013.11.26 | 18:13

2
Пише се,, дерьмо", товарищ! Но и правописа ти е достоверен, като данните на авторитетни агенции.

Добави коментар

Водещи новини