Владимир Путин е най - влиятелният човек за 2012 година

  • 04 януари 2013 07:24

  • 1037
  • 0
Владимир Путин е най - влиятелният човек за 2012 година
©

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е най-влиятелният човек за 2012 година, според класацията на  американското списание Foreign Policy, съобщава РИА Новости.

Руският президент заема второто място в класацията, тъй като първото място, според изданието, не е заето от никого. Авторите се аргументират с това, че обхватът на геополитическите и икономическите проблеми в света е толкова голям, че един човек не може да се справи с тях сам.

Третото място е отредено на американския Федерален резерв Бен Бернанке. Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пък е на четвърто място, тъй като е една от най-влиятелните политически фигури на нашето време. На пета позиция е президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, а шести е шефът на ЕЦБ Марио Драги. Седми е генералният секретар на ЦК на Комунистическата партия на Китай Си Цзинпин. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей и шефът на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 заемат осмо и девето място. Десето място се заема от монарха на Саудитска Арабия Абдула бен Абдел  Азис Ал Сауд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини