Изплащат по 2 млн. рубли на семействата на загиналите при самолетната катастрофа в Москва

  • 30 декември 2012 12:54

  • 838
  • 0
Изплащат по 2 млн. рубли на семействата на загиналите при самолетната катастрофа в Москва
©

Руската авиокомпания "Ред уингс" ще изплати по два милиона рубли (ок. 49 700 евро) обезщетение на семействата на загиналите при катастрофата вчера на самолет "Ту-204" на московското летище "Внуково" и по един милион рубли (ок. 24 850 евро) на семействата на ранените. Това съобщи днес руското министерство на транспорта,  цитирано от ИТАР-ТАСС.

На борда на пътническия самолет се намираха осем човека екипаж, от които четирима загинаха, а останалите бяха тежко  ранени. Лекирате продължават да се борят за живота на оцелелите.

В съобщението на министерството е цитиран генералният директор на "Ред уингс" Леонид Ицков, който казва, че  застрахователните суми възлизат на 10 хиляди долара, а авиокомпанията ще отпусне допълнително по 2 млн. рубли за всеки  загинал и по 1 млн. за всеки ранен. Освен това "Ред уингс" ще поеме разходите по погребенията на убитите и лечението на  оцелелите.

Под ръководството на федералния министър на транспорта Максим Соколов днес се състоя заседание на ведомствената комисия за ликвидиране на последиците от катастрофата. Представители на министерствата на извънредните ситуации и на вътрешните работи  докладваха на Соколов за действията на оперативните служби на  местопроизшествието.  На заседанието на комисията бе съобщено, че летище "Внуково" работи в нормален режим и приема и изпраща самолети по  разписание.

Продължават следствените действия за установяване на причините за катастрофата. Експерти от Междудържавния авиационен комитет проучват данните от бордовите записващи устройства, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини