Герхард Шрьодер: Владимир Путин постигна исторически успех

  • 24 ноември 2012 20:32

  • 1310
  • 0
Герхард Шрьодер: Владимир Путин постигна исторически успех
©

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер похвали "историческия успех" на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за установяването на правовата държава и стабилността в Русия.

В интервю за  в. "Франкфуртер зонтагсцайтунг", цитирано от АФП, Шрьодер изтъква, че основната задача на руския президент досега е била да установи правовата държава и стабилността. "Това, което Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 направи, е историческо постижение", обяснява бившият германски канцлер, управлявал от 1998 до 2005 година начело на коалиция от социалдемократи и зелени. "Руските управници искат да превърнат Русия в страна, където властва правовата държава, стабилността и демокрацията", изтъква той. Според него обаче демократичният процес в Русия е затруднен поради това, че "страната носи исторически товар, територията й е гигантска, състои се от стотина народи и е принудена да се бори с ислямския тероризъм".

Шейсет и осем годишният Шрьодер е член на надзорния съвет на консорциума "Норд стрийм", който управлява газопровода Северен поток, свързващ директно Русия и Европа през Балтийско море от ноември 2011 г. Тя е 51-процентов филиал на руската държавна компания Газпром.

Последвайте канала на

БТА
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини