Раздадоха бонбони с метамфетамин на бездомни хора в Нова Зеландия

  • 14 август 2024 09:59

  • 533
  • 1
Раздадоха бонбони с метамфетамин на бездомни хора в Нова Зеландия
© Freepik

Бонбони с потенциално смъртоносно ниво на съдържание на метамфетамин са били дарени, а после и раздадени, в пакети с храна в Нова Зеландия, каза днес полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Неизвестно лице е дарило ананасовите бонбони, в запечатана опаковка за продажба на дребно и с етикет на малайзийската марка „Ринда“, които после са били раздадени като част от пакети с храна, съобщиха от Мисията в Оукланд – благотворителна организация за помощ на бездомни лица.

Детектив-инспектор Глед Болдуин заяви, че трима души, сред които две деца, са потърсили медицинска помощ след консумация на бонбоните.

Надзиратели откриха метамфетамин в шкафче на затворник

Ръководителят на благотворителната организация Хелън Робинсън каза, че е възможно бонбоните да са били раздадени на 300 до 400 души. Те първо са били забелязани вчера следобед, след като потребител е предупредил Мисията за „странни на вкус бонбони“.

„Тестовете веднага потвърдиха (…) потенциално смъртоносни нива на метамфетамин“.

Сара Хелм, изпълнителен директор на Фондация за борба с наркотиците, каза, че в тестван от тях бонбон съдържанието на метамфетамин е било около 3 грама.

„Обичайната доза за приемане е между 10 и 25 милиграма, следователно този натровен бонбон е съдържал до 300 дози“, каза Хелм и допълни, че приемането на такова количество метамфетамин може да доведе до смърт.

Уличната цена на такова количество наркотик е 1000 новозеландски долара (около 547 евро) на бонбон, което подсказва, че дарението е било по-скоро случайно, а не умишлено, каза говорител на фондацията, цитиран от Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мертвые укропы 18+

2024.08.14 | 10:06

1
Истински ад за украинците на руска територия, проследете украинските и руските канали в Телеграм, майко мила, хвърчат глави на ляво и надясно , пукат като пуканки, невиждан терор

Добави коментар

Водещи новини