Австралийската полиция разследва инцидент, довел до евакуация на търговски център

  • 23 юни 2024 14:48

  • 310
  • 1
Австралийската полиция разследва инцидент, довел до евакуация на търговски център
© Getty Images/Guliver

Австралийската полиция съобщи днес, че разследва инцидент, при който има леко пострадали хора, в търговски център в южния град Аделаида, довел до евакуация, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че е получила съобщения за две групи млади мъже, които са се сбили в зоната за хранене на търговския център "Уестфийлд Марион", а някои от тях са имали оръжия. "В резултат на инцидента ръководството на центъра е задействало звукова сигнализация и аларма за евакуация, а центърът е бил блокиран", става ясно от изявлението на полицията в южноавстралийския щат. "Няколко клиенти, които потърсиха убежище в магазините, бяха безопасно изведени от центъра", се казва още в съобщението.

Полицията съобщи, че е убедена, че няма постоянна заплаха за обществеността, но се провеждат допълнителни разследвания за установяване на замесените групи.

Помощник полицейският комисар на Южна Австралия Скот Дювал каза пред репортери, че кадрите от мястото на инцидента показват, че това "не е случайно нападение". Той посочи, че никой не е пострадал при сблъсъка между групите момчета, но 77-годишна жена вероятно е паднала по време на евакуацията и е получила фрактура, а момиче, което по думите му е на 14 години, също може да е пострадало в процеса на изтегляне на хората.

Инцидентът се случва по-малко от три месеца, след като мъж нападна с нож клиенти в друг търговски център - "Уестфийлд", в Сидни и уби шестима души, отбелязва БТА.

Стрелба и множество намушкани в търговски център в Сидни

Последвайте канала на

Константин Тодоров
310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 17:32

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини