Съдят жена, отровила свекърите си с обяд от говеждо с гъби

  • 07 май 2024 16:19

  • 2877
  • 0
Съдят жена, отровила свекърите си с обяд от говеждо с гъби
© Pixabay

Австралийка, обвинена в убийството на трима души с обяд с отровни гъби, не се призна за виновна в началото на съдебния процес срещу нея, предава БТВ.

49-годишната Ерин Патерсън е изправена пред три обвинения в убийство и два опита за убийство заради фаталното говеждо ястие с гъби през юли миналата година.

Според полицията тя се е опитала да убие бившия си съпруг три пъти.

14 години жена трови роднини с цианид

Ерин Патерсън организира обяд в своя дом на 29 юли 2023 г. Кани своите бивши свекъри Гейл и Дон Патерсън, както и техни роднини Иън и Хедър Уилкинсън. Поканен е бил и бившият ѝ съпруг Саймън Патерсън, но в последния момент не успява да дойде.

Въпреки това ястието е сервирано на масата – говеждо с гъби. Последните се оказват отровни, а четиримата гости са откарани в болница. В резултат Гейл и Дон Патерсън, както и Хедър Уилкинсън са починали. Иън Уилкинсън оцелява. Стотици се стичат на погребението им, за да ги изпратят. 

Според полицията симптомите им са наподобявали отравяне със зелена мухоморка. Гъбата е отговорна за около 90% от отравянията с гъби в света.

Зелената мухоморка често е бъркана и се смята за двойник на печурка и гълъбка и съдържа смъртоносния токсин алфа-аманитин. Най-засегнатите органи при отравяне са черният дроб и бъбреците. Симптомите се появяват между 6 и 24 часа след консумация.

Домакинята и двете ѝ деца са невредими след обяда.

В своя позиция Ерин определя случилото се като инцидент. Твърди, че обяда е използвала гъби, закупени от супермаркет, както и сушени гъби, купени от азиатски магазин в Мелбърн.

Делото срещу нея ще бъде разгледано по ускорена процедура и ще бъде изпратено до Върховния съд на Виктория в Мелбърн за начало на съдебния процес, като първото й изслушване е насрочено за 23 май.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини