Откриха метамфетамин в бутилки от вино и чай

  • 24 март 2024 06:51

  • 3331
  • 2
Откриха метамфетамин в бутилки от вино и чай
© Уикипедия

Тайванец е обвинен в контрабанда на повече от 20 кг метамфетамин в Австралия, скрити в билков чай, бутилки с вино и соли за вана, съобщиха властите днес, предаде БТА, цитирайки ДПА.

27-годишният мъж е пристигнал в Сидни с полет от Тайланд във вторник, се казва в изявление на Австралийската федерална полиция (АФП).

В ръчния багаж на мъжа служителите на граничните служби открили пакети, за които се предполага, че съдържат 21,2 кг метамфетамин, известен още като "лед", скрити в бутилки от вино, билков чай и соли за вана, се казва в изявлението.

По-късно 27-годишният мъж е обвинен във внасяне на търговско количество контролиран наркотик, за което се предвижда максимално наказание доживотен затвор.

"Синдикатите продължават да измислят различни начини да се опитват да внасят незаконни наркотици в Австралия, като този пример е под прикритието на законни хранителни и алкохолни продукти", заяви Розмари Кракнел от Австралийските гранични сили (АГС).

Според доклад на Австралийската комисия за криминално разузнаване (ACIC), публикуван по-рано този месец, между август 2022 г. и август 2023 г. в страната ще бъдат похарчени около 10,5 млрд. австралийски долара (6,8 млрд. щатски долара) за метамфетамини.

Арестуваха двама в Бургас с амфетамин за над 1,2 млн. лева

Последвайте канала на

Десислава Станева
3331 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.24 | 12:42

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman
Sarbeca

2024.03.24 | 08:04

1
Супер вкусно е туй

Добави коментар

Водещи новини