Откриха 139 кг кокаин, скрит в луксозни автобуси в Австралия

  • 05 февруари 2024 08:06

  • 1051
  • 2
Откриха 139 кг кокаин, скрит в луксозни автобуси в Австралия
© Pixabay

Двама души бяха арестувани в Аделаида, след като полицията откри 139 кг. кокаин, скрит в доставка на луксозни автобуси, предаде ДПА, като цитира изявление на Австралийската федерална полиция.

Наркотикът е бил открит в края на миналия месец в 4 луксозни автобуса, част от международна доставка за Аделаида. Двама мъже, на възраст 22 и 19 години, са проникнали в автобусите след пристигането им в Аделаида и са взели пратката, съобщи АФП, цитирано от БТА.

Стойността на наркотиците на улицата се оценява на 45 млн. австралийски долара (29,2 млн. щатски долара), съобщават от полицията.

Мъжете са обвинени в опит за притежание на кокаин в търговско количество. Ако получат максималната присъда, те рискуват да бъдат осъдени на доживотен затвор.

Откриха кокаин в министерство в Белгия

"Пратки с кокаин се конфискуват по границите на страната в безпрецедентни размери, тъй като Австралия се изправя срещу глобалния ръст на трафика", заяви суперинтендантът на австралийските гранични сили Андрю Доусън. "Синдикатите на организираната престъпност са безмилостни в усилията си да наводнят бреговете ни с кокаин, като единствената им мотивация е чисто и просто алчност и печалба."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1051 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:57

2
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­­и­­ ­­­м­о­­­м­­и­ч­­е­­т­а­ ­­­в­и­ ­­­о­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­­­-­­ X­­1­­­8­.­­F­­­U­N

2024.02.05 | 11:00

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини