Стотици австралийци получиха SMS със смъртна заплаха

  • 23 юли 2012 11:59

  • 1076
  • 0
Стотици австралийци получиха SMS със смъртна заплаха
©

Стотици жители на Австралия са получили на телефоните си съобщения със смъртни заплахи, които ще бъдат осъществени, ако на подателя не бъдат платени няколко хиляди долара, съобщи агенция "Новости". Съобщенията били разпратени от някого, представящ се за наемен убиец.

Полицията в Австралия е призовала гражданите да не плащат исканите пари и да не приемат случилото се насериозно, съобщава dnevnik.bg, позовавайки се на интернет изданието news.com.au.

"Някой ми е платил за твоето убийство. За да оцелееш, трябва да ми платиш 5 хиляди долара до 48 часа. Ако съобщиш на полицията или някой друг, чака те смърт", пише в съобщенията.



Сутринта в понеделник местната полиция е получила много оплаквания от обхванати от паника хора. Един от полицаите съобщава, че е получил 50 обаждания за един час. Получателите на съобщенията също така активно обсъждат заплахите в интернет.

Полицията на щатите Нов Южен Уелс, Виктория, Западна Австралия, Куинсланд, Южна Австралия и Тасмания обаче съобщава, че масовото изпращане на съобщения не представлява опасност и парите в никакъв случай не трябва да бъдат изпращани. Съобщенията просто трябва да бъдат изтрити, съветват от полицията.

По думите на представителя на полицията в щата Виктория Адам Уест следствието предполага, че съобщенията са изпратени от чужбина.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини