Сблъсъци белязаха погребението на скандалния австралийски кардинал Джордж Пел

  • 03 февруари 2023 15:02

  • 382
  • 0
© Getty

"До сблъсъци се стигна по време на погребението на австралийския католически кардинал Джордж Пел вчера в Сидни", предаде Би Би Си.

"Леви активисти и защитници на правата на хомосексуалистите викаха пред катедралата "Света Богородица": George Pell go to Hell (Джордж Пел, върви в Ада)", добави британската медийна корпорация.

"Скандиранията бяха посрещнати остро от част от присъстващите на религиозната служба и се стигна до леки сблъсъци между представители на двата лагера", посочи още Би Би Си.

"На службата не присъстваха премиерите на страната  Антъни Албанезе и на щата Нов Южен Уелс Доминик  Перотет – двамата силно вярващи католици. Министър-председателите изпратиха свои представители", отбеляза медията от Обединеното кралство.

Пел почина на 81-годишна в началото на януари. Той беше секретар по икономическите въпроси във Ватикана и бе смятан за дясната ръка на папа Франциск.

Кардиналът се оттегли от поста си през 2017 г. заради обвинения в педофилия. Свещеникът бе осъден, но по-късно Висшият съд на Австралия го оправда. След това Пел се върна в Рим.

Почина австралийският кардинал Джордж Пел, осъден и оневинен за сексуални посегателства

Последвайте канала на

Валери Зайцев
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини