Полетът на новозеландската премиерка до Антарктика бе отменен заради лошо време

  • 25 октомври 2022 13:12

  • 426
  • 1
Полетът на новозеландската премиерка до Антарктика бе отменен заради лошо време
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика беше отменен днес заради лошото време на замръзналия континент, предаде ДПА.

Ардърн предприе четиридневно посещение до Антарктика (географски регион, обхващащ континента Антарктида и води и островни територии в Южния океан), за да се запознае на място с някои от изследванията, направени от новозеландци на континента.

Посещението беше планирано по повод 65 години от създаването на антарктическата новозеландска База Скот и по повод първия пълен цикъл на изследвания в Антарктика и дейност по опазване на околната среда след двугодишно прекъсване заради коронавирусната пандемия.

Правителствената агенция "Антарктика-Нова Зеландия" обаче съобщи, че самолетът, в който премиерката пътуваше, е поел в обратна посока около два часа след излитането си в рамките на осемчасовото пътуване поради лошо време в пролива Макмърдо.

Ардърн каза, че Нова Зеландия инвестира в дългосрочни изследвания, които са от съществено значение и се осъществяват благодарение на Антарктическата научна платформа и други научни инициативи.

Новозеландският премиер: Има признаци, че случаите на COVID-19 започват да намаляват

„Антарктика спешно трябва да бъде изследвана, за да се установи какви са били климатичните (тенденции) в миналото и какви ще са в бъдеще, както и това как ние влияем на Антарктика и как Антарктика ще ни повлияе занапред“, каза тя.

Визитата на Ардърн е на фона на международната среща в австралийския град Хобарт, където участниците ще се опитат да намерят начини за справяне с екологични проблеми, жизнено важни за бъдещето на Антарктическия океан.

Последвайте канала на

Калина Христова
426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 14:54

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини