Папуа Нова Гвинея провъзгласи крал Чарлз III за държавен глава

  • 13 септември 2022 12:11

  • 1249
  • 3
Папуа Нова Гвинея провъзгласи крал Чарлз III за държавен глава
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ръководителите на Папуа Нова Гвинея днес проведоха церемония, на която почетоха покойната кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и и провъзгласиха крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен за нов държавен глава на страната, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 232

На церемонията пред парламента в столицата Порт Морсби към генерал-губернатора Боб Дадае и министър-председателя Джеймс Марапе се присъединиха и високопоставени лица.

Папуа е една от петте страни в Азия и Тихия океан, където британският монарх е държавен глава. Сред тях са също Австралия, Нова Зеландия, Соломоновите острови и Тувалу.

"Като отзвук на живота, който тя изживя, на образцовото изпълнение на задълженията си като държавен глава на Папуа Нова Гвинея, именно в тази връзка всички ние се събрахме тук тази сутрин, за да отбележим нейната кончина, да признаем и да станем свидетели на възкачването на трона на крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен, заяви Марапе.

Марапе и други лидери ще се срещнат с Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен в петък, когато се отбелязва 47-ата годишнина от Деня на независимостта на Папуа Нова Гвинея, съобщават местните медии.

Крал Чарлз III поведе процесията с тленните останки на Елизабет II до катедралата "Сейнт Джайлс" в Единбург

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1249 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.14 | 11:55

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ

2022.09.13 | 12:24

2
❤️Танцувам на полюс от шест месеца и мъжете го обожават. Моля, абонирайте се за мен, вижте работата ми на връзката
PaulaFox

2022.09.13 | 12:24

1

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини