Нова Зеландия ще изпрати военнотранспортен самолет и екип от 50 души в Европа

  • 11 април 2022 14:44

  • 1613
  • 2
Нова Зеландия ще изпрати военнотранспортен самолет и екип от 50 души в Европа
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Нова Зеландия ще изпрати военнотранспортен самолет и екип от 50 души в Европа и също така ще предостави средства на Великобритания, с които да бъдат закупени оръжия, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13290

Тези действия са част от реакцията на новозеландските власти на войната в Украйна. 

Ген. Запрянов: Оцеляването на Украйна зависи от военната помощ

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви днес, че самолетът "C130 Херкулес" ще обикаля Европа, за да доставя необходимо оборудване на ключови разпределителни центрове. Ардърн подчерта, че самолетът няма нужда да навлиза във въздушното пространство на Украйна, тъй като повечето военни доставки в Украйна се правят по земя.

Новозеландската лидерка оповести също така, че страната ѝ ще отпусне допълнителни 13 милиона новозеландски долара (9 милиона американски долара) за военна и хуманитарна помощ, включително 7,5 новозеландски долара, които ще бъдат предоставени на Великобритания за закупуването на оръжия и боеприпаси.      

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.12 | 10:33

2
ГОРКИТЕ АМЕРИКАНЦИ.ВСЕ ГИ НАПАДАТ-С.КОРЕЙЦИ,РУСНАЦИ,ВИЕТНАМЦИ,КИТАЙЦИ,ГЕРМАНЦИ ИРАНЦИ,АФГАНИСТАНЦИ,ДОРИ ИЗВЪНЗЕМНИ НА НЯКОЛКО ПЪТИ.НО ТЕ ГЕРОИЧНО СЕ ОТБРАНЯВАХА НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ.СЛАВА БОГУ,ЧЕ НИЕ ОТ ЛГБТ СМЕ ПЛЪТНО ЗАД ТЯХ И ГИ ПОДКРЕПЯМЕ,КОЙ КАКТО МОЖЕ.

2022.04.11 | 15:27

1
Тия имат по-малка армия и от нас, обаче долетяха от другия край на света да доставят оръжие за Украйна. Малки са, но никога не са се страхували от Русия и досега са участвали във всички големи войни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини