Австралия ще отмени забраната за пътуване в чужбина за ваксинираните жители от следващата седмица

  • 27 октомври 2021 10:50

  • 376
  • 0
Австралия ще отмени забраната за пътуване в чужбина за ваксинираните жители от следващата седмица
© gettyimages

Всички напълно ваксинирани срещу КОВИД-19 австралийски граждани и жители ще могат да напускат страната от 1 ноември без специално разрешение, заявиха днес властите, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Австралия разхлабва свързаните с коронавируса ограничения на фона на увеличаване на нивото на ваксинацията.

Австралийците не могат да пътуват в чужбина от над 18 месеца без разрешение от властите, а хиляди напълно ваксинирани жители, намиращи се извън страната, не могат да се върнат заради ограничение върху пристигащите пътници, наложено като мярка срещу разпространението на вируса.

Много от тези хора сега се очаква да се завърнат, след като Сидни и Мелбърн решиха да преустановят карантинните правила за ваксинираните пътници от 1 ноември. Други градове се очаква да смекчат граничните си правила, след като достигнат по-високо ниво на ваксинация.

Австралийска територия въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за представителите на десетки професии

"Националният план работи . . . той е насочен към отваряне на Австралия, а това става, защото равнищата на ваксинация се покачват толкова високо", каза министър-председателят Скот Морисън.

Междувременно австралийският лекарствен регулатор даде условно одобрение за подсилващи дози от ваксината на "Пфайзер" срещу КОВИД-19 за хора на възраст над 18 години. Досега в страната първа доза са получили почти 90 процента от хората над 16 години.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини