Локдаун заради COVID-19 беше наложен и в австралийския град Алис Спрингс

  • 30 юни 2021 14:26

  • 319
  • 1
Локдаун заради COVID-19 беше наложен и в австралийския град Алис Спрингс
©

Алис Спрингс, намиращ се насред огромната австралийска пустош, днес стана петият град, който влезе в локдаун заради риск от разпространение на коронавирусната зараза, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В локдаун са вече Сидни, Бризбейн, Пърт и Дарвин. Това означава, че милиони австралийци са в изолация заради нов подем на епидемията, свързан с пропуски в механизмите за карантиниране на пътници, пристигащи от чужбина.

Локдаун бе наложен на още един австралийски град заради Делта варианта на коронавируса

Алис Спрингс, който се намира насред пустинята в централната част на Австралия, бе поставен в локдаун, за да бъде защитено по-специално аборигенското население, което е по-уязвимо от Ковид-19, според представител на властите. Мярката ще продължи първоначално за три дни и беше наложена, след като мъж, който имал връзка със служители на златна мина недалеч, е прекарал няколко часа на местното летище. Според местните власти човекът вероятно не е заразен, но те не искат да поемат никакви рискове.

Представители на здравните власи на различните щати и територии на страната разкритикуваха федералното правителство заради бавното напредване на ваксинационната кампания. Досега само 5 процента от населението е получило 2 дози от ваксините срещу коронавируса.

Вчера премиерът Скот Морисън обяви, че ваксината на АстраЗенека ще е на разположение на цялото население на възраст, подходяща за ваксиниране. Но медици се противопоставиха на това решение, казвайки, че то противоречи на мнението на експертите за установена връзка между ваксината на АстраЗенека и кръвни съсиреци, които се образуват много рядко, но са често пъти смъртоносни, предаде Франс прес. Властите на щатите Куинсланд и на Западна Австралия препоръчаха на хората под 40 години да не се ваксинират с този препарат, допълва Асошиейтед прес.

Австралия въвежда нови ограничения заради COVID-19

От началото на пандемията Австралия регистрира малко над 30 000 случая на зараза, сред които 910 починали от Ковид-19 при население от 25 милиона души, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.06.30 | 15:19

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини