Нова Зеландия първа ще отбележи тазгодишния Час на Земята

  • 27 март 2021 08:28

  • 336
  • 3
Нова Зеландия първа ще отбележи тазгодишния Час на Земята
© Getty Images/Guliver (архив)

Сгради в Нова Зеландия първи в света ще изгасят светлините си, за да отбележат днес Часа на Земята, предаде ДПА.

Събитието, което е свързано с глобалните промени в климата на планетата, насърчава отделните държави да изключват осветлението за един час, за да насочат светлината към въпроса за промените в климата.

Отбелязваме “Часът на Земята 2021”

Кулата Скай тауър в Окланд и сградата на парламента в Уелингтън ще потънат в тъмнина в 8.30 ч. тази сутрин, каза Ливия Естерхази - ръководителка на природозащитната организация WWF New Zealand.

По-късно и други знакови сгради по цялото земно кълбо, включително Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, Айфеловата кула в Париж и оперният театър в австралийския град Сидни ще изключат светлините си в знак на солидарност с инициативата, каза Естерхази.

През 2020 г. правителството на Нова Зеландия обяви извънредно положение в сферата на климата с цел вредните емисии да бъдат намалени и глобалното затопляне да бъде сведено до 1,5 градуса по Целзий.

Сега от нас зависи да дадем своя принос и да приведем в действие това, за да направим Аотеароа (Нова Зеландия) световен лидер в усилията за справяне с кризите в климата и природата. Часът на Земята представлява уникална възможност да изразим солидарност със здравето на нашата планета и с нашето собствено бъдеще, каза природозащитничката.

Часът на Земята започна да се отбелязва през 2007 г. в Австралия, а през 2020 г. в инициативата се включиха 190 държави и територии, цитира БТА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
336 3

Коментари 3

Добави коментар
Stephaniea20

2021.04.10 | 03:54

3
­В­­­и­­ж­т­­е­ ­­­м­о­­­я­т­­­а­­ ­­­т­­и­­­й­н­­­ ­п­­­у­­т­к­а­ ­­-­­ ­­­W­W­­W­­.­B­­­G­1­­­7­­­.­C­­L­U­­B­

2021.03.27 | 09:50

2
Пред-изборната война продължава.Циганите - герб - и русофилите от бсп - срещу БЪЛГАРИТЕ.Знаем кои са предателите-крадците.Да живее БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИТЕ не трябва дасе даваме на поробителите.Преди всичко е БЪЛГАРИЯ.Предателите настрана.
Васко Р. Младич

2021.03.27 | 08:58

1
Отвраъен съм, ква лицемерщина, боклуци

Добави коментар

Водещи новини