В Нова Зеландия обмислят дали да продължат локдауна в Окланд

  • 17 февруари 2021 06:18

  • 454
  • 1
В Нова Зеландия обмислят дали да продължат локдауна в Окланд
© Getty Images, архив

Нова Зеландия съобщи за два нови случая на зараза с коронавируса, предадени на местно ниво, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. Те бяха открити преди очакваното решение на властите дали да удължат тридневния локдаун в най-големия град в страната Окланд.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Двата нови случая на зараза са при хора, които са били в близък контакт с човек, който вече е дал положителен резултат на теста за зараза с вируса.
В съседна Австралия, щатът Виктория съобщи, че няма случаи на коронавирус на местно ниво за последното денонощие, предаде Ройтерс. Днес наложената в щата петдневна карантина се очаква да приключи. Тя беше въведена, за да се спре разпространението на заразата от огнище в Мелбърн.

Откриха нов вариант на COVID-19, който може да обезсмисли ваксините

Повечето от рестрикциите ще бъдат отменени в 23,59 ч. местно време. Но хората ще продължава да са задължени да носят маска и посещенията по домовете се ограничават до петима души до 26 февруари, когато и последният от 25-те активни случая на зараза няма да е повече заразен.

Властите все още не са казали дали ще се подновят полетите за Мелбърн. Предстои и да се обяви колко зрители ще има във финалните дни на тенис турнира Острелиън оупън.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sandraa19

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­­и­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­­о­я­­­т­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­­п­­у­т­к­а­­ ­­­-­ ­W­­W­­­W­­.­­B­­­G­­­1­­7­­.­­­C­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини