Австралия с черен рекорд

  • 15 октомври 2020 13:17

  • 990
  • 0
Австралия с черен рекорд
© Getty (архив)

Австралия е отбелязала черен рекорд, предаде Би Би Си.

От началото на тази година към днешна дата от атака на акули са загинали седем души. "Това е най-лошият показател в това отношение от 2010 г.", допълни британската медийна корпорация, цитирайки статистика, предоставена от експерти.

"Преди десетилетие е имало една жертва на хищните риби, през 2011 г. – четири,  през следващите две години акулите са убили по двама души, в периода 2014 – 2016 г. жертвите на морските хищници са били съответно пет, две и нито една, през 2017 и 2018 г. при подобни инциденти са загинали двама души, а през 2019 г. хищните риби не са убили нито един човек", са сочели данните.

Статистиката също е отбелязала, че атаките (със и без смъртни случаи), извършени от акули през тази година, са били 21. "Този показател съвпада със средния за година – около 20 нападения. Рекордът бе през 2015 г. Тогава бяха регистрирани 32 атаки", е казала Фийби Маккормик от институт за изследване на морския свят в Сидни.

Спасители издирват мъж, нападнат от акула в Австралия

Специалистката е допълнила, че на този етап не е било възможно да се установи причината за огромния брой жертви. "Ние работим върху няколко  хипотези, но засега не можем да дадем някакъв конкретен отговор", е посочила още тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини