Нова Зеландия регистрира нулев прираст на заразени с коронавируса

Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви днес генералният директор на Новозеландската здравна служба Ашли Блумфийлд на всекидневния си брифинг в Уелингтън, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13762

"Днес съобщаваме, че няма нови случаи на заразяване с Ковид-19 в страната. В продължение на седем дни не сме регистрирали нови случаи на разпространение на вируса", изтъкна Блумфийлд.

Нова Зеландия отменя мерките от полунощ

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви, че от утре ще бъде понижена до минимална обявената степен на опасност за здравето за населението на цялата територия на страната с изключение на град Окланд. В него ограниченията ще бъдат смекчени от сряда, но още две седмици ще продължи да е в сила повишената степен на опасност в сферата на здравеопазването.

Ардърн съобщи това след заседание с високопоставени депутати, отбелязва Асошиейтед прес. Страната с население от 5 милиона души въведе повторно някои ограничителни мерки заради увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Окланд, където сега ситуацията изглежда овладяна, припомня АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13762

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Океания

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет