Изчислиха загубите на австралийската икономика

  • 07 август 2020 11:45

  • 319
  • 0
Изчислиха загубите на австралийската икономика
© Getty (архив)

Новите ограничения в австралийския щат Виктория може да донесат загуби за икономиката на държавата от 10 до 12 милиарда местни долара (между 7,1 - 8,6 млрд. щатски), това е казал премиерът в Канбера Скот Морисън, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Общият ефект от рестрикциите, наложени заради многото нови случаи на коронавирусната инфекция в щата, върху държавния брутен вътрешен продукт (БВП) се оценява на сумата между 10 и 12 милиарда долара. Това, от своя страна, може да доведе до спад на БВП през третото тримесечие с 2,5 на сто", е посочил още министър-председателят, цитиран от руската информационна агенция.

Правителството на щата е въвело ограничения. От 5 август до 13 септември на хората във Виктория е било препоръчано да не излизат от домовете си освен за покупки на храни, лекарства и други стоки от първа необходимост, работа и посещения на учебни занятия. В столицата Мелбърн е бил въведен полицейски час.

"Виктория дава почти една четвърт от държавния БВП", припомни базираната в Москва медия.

Първият банкер на държавата континент Филип Лоу по-рано е коментирал, че до края на тази година е бил очакван спад на БВП с 6%. Той обаче е посочил, че през 2021 г. се е очаквало ръст на този важен за икономиката показател с пет на сто.

Дават по 1500 долара на карантинирани работещи в Австралия

По данни към този момент в Австралия (с население около 25 милиона души) е имало 19 927 случая на COVID-19 и 255 жертви.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини