Австралийският щат Виктория увеличава болничните легла

  • 16 юли 2020 11:44

  • 150
  • 0
Австралийският щат Виктория увеличава болничните легла
© Getty (архив)

Тежко засегнатият от коронавируса австралийски щат Виктория съобщи за рекорден ръст на броя на заразените, които са се увеличили с 317 души за 24 часа, и взе мерки за увеличаване на болничните легла, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Правителството планираше до края на месеца да възстанови нормалната медицинска дейност на болниците, но през последните седмици броят на заразените започна да нараства. Затова бяха ограничени плановите операции, за да се увеличи броят на леглата за пациенти с COVID-19", съобщи здравната министърка Джени Микакос.

През последните 24 часа в щата Виктория са починали двама мъже на възраст между 80 и 90 години. С това броят на жертвите на пандемията в Австралия достигна 113.

Премиерът на щата Даниъл Ендрюс заяви, че шестседмичната карантина в Мелбърн, втория по големина град в страната, е въведена само преди една седмица, така че ефектът още не се усеща. "Ще отнеме известно време, за да се достигне до стабилен брой на случаите и след това, разбира се, да започнем да виждаме тенденция към намаляването им", подчерта той.

Австралия затегна мерките след нови огнища на COVID-19 и над 10 000 заразени

Предишният най-висок дневен брой на заразените в щата Виктория беше отбелязан на 10 юли и бе 288 нови случая. Днес те са 317.

Нов Южен Уелс, другият щат, смятан за епицентър на коронавируса, съобщи днес за 10 нови случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини