Бивш луксозен малдивски курорт стана карантина

  • 27 март 2020 14:39

  • 1039
  • 0
© Getty (архив)

Бивш луксозен курорт на Малдивските острови се е превърнал в карантина, написа Бизнес инсайдър.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Правителството на страната, намираща се в Индийския океан, е решило да изолира заразените с коронавирус хора на остров Виливару. Мястото е било популярно сред много европейци, американци и австралийци през 80-те и 90-те години на миналия век, но след това западнало и опустяло.

Около 50 души в десетдневен срок са преустроили изоставен хотел. "Тридесетте стаи в обновената сграда са с климатик, модерни телевизори и непрекъсната връзка с интернет. На изолираните хора им се предлага богато разнообразие от храни и напитки, доставяни в стаите, а медицинските прегледи са безплатни за пациентите. Властите обаче като предпазна мярка са забринили всикии свиждания", допълни медията.

Обявиха информация за здравето на британската кралица

"Ние разполагаме с над 2200 легла, които може да предоставим за изолиране на хора, които са заразени с корона вирус", това е казал малдивският министър на туризма Али Уахид.

Общият брой на заразените в островната държава е бил 13 души. Малдивските власти не са наредили затварянето на всички хотели. За хората, които пристигнали от Испания, Италия, Иран и Китай, е била въведена задължителна двуседмична карантина.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини