Австралия създава отбранителни сили, за да помага на съседите в Тихоокеанския регион

  • 23 юли 2019 08:54

  • 397
  • 0
 Австралия създава отбранителни сили, за да помага на съседите в Тихоокеанския регион
© Getty (архив)

Австралия създава нови армейски тренировъчни сили, за да помага на своите съседи в Тихоокеанския регион, заяви министърът на отбраната Линда Рейнолдс, цитирана от ДПА.

"Тихоокеанските сили за подкрепа ще използват подход на подвижен тренировъчен екип, за да засилят способностите, издръжливостта и взаимната оперативност в региона в области като операции по сигурността, хуманитарна помощ, справяне с бедствия и опазване на мира", каза Рейнолдс.

Новите сили ще започнат първите си дейности тази година и ще работят със съседите на Австралия, включително Папуа-Нова Гвинея, Фиджи и Вануату. "Те ще задълбочат отдавнашните връзки чрез провеждане на учения, обучение и курсове", заяви тя. По нейните думи програмата е част от редица инициативи с цел задълбочаване на значителното обвързване с Тихоокеанския регион, изграждане на стратегически сигурен, икономически стабилен и политически суверенен регион.

През последните години Тихоокеанският регион е най-новото бойно поле между Китай и САЩ и техните съюзници, сред които Австралия, отбелязва агенцията.

Последвайте канала на

БТА
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини