Правителството на Нова Зеландия подкрепя продуктите с нагряване на тютюн

  • 05 декември 2018 14:25

  • 1410
  • 0
Правителството на Нова Зеландия подкрепя продуктите с нагряване на тютюн
©

Нова Зеландия – островът, който постави най-амбициозните цели в света за борба с тютюнопушенето, прие продуктите с нагряване на тютюн, като алтернатива за пълнолетните пушачи, които не искат да спрат. През март 2011 правителството на Нова Зеландия се ангажира да превърне страната в „Остров без дим“ с минимални нива на тютюнопушене до 2025 г. Тази амбициозна цел беше възприета като огромната победа за общественото здраве и поставянето на Нова Зеландия в челните редици на контрола върху тютюна в световен мащаб.

Преди дни правителството на Нова Зеландия издаде план за регулиране на продуктите с нагряване, които да подпомогне пушачите да преминат на „значително по-малко вредните алтернативи“.  Планът, издаден от най-рестриктивната държава в света, работеща десетилетия наред за изкореняване на тютюнопушенето на острова,  включва два основни приоритета. Първият е да се улесни достъпът до висококачествени електронни цигари и бездимни продукти. Вторият приоритет включва информираност на населението за продуктите с нагряване, без горене.

Планът включва разработването на изисквания за безопасност на продуктите с нагряване и електронните цигари, за да се гарантира качеството им, както и стартирането на информационна кампания, която да разясни на хората, които не искат да спрат, за ползите от преминаването към продукти с пара.  

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини