Индийската полиция не успя да евакуира тялото на убит американец от Андаманските острови

  • 25 ноември 2018 16:36

  • 2925
  • 3
Индийската полиция не успя да евакуира тялото на убит американец от Андаманските острови
© Getty Images

Полицаи не успяха днес да евакуират трупа на американеца Алън Чау, убит на 17 ноември от племе на остров от Андамански острови в Бенгалския залив, който е под юрисдикцията на Индия, предаде ТАСС, като се позова на местна медиа.

Според телевизията Ен Ди Ти Ви полицейски катер се доближил на около 400 метра до северния Сентинелски остров, но бил посрещнат от група туземци, въоръжени с лъкове и стрели. "Те ни гледаха и ние ги гледахме", каза пред телевизията началникът на андаманската полиция. След това органите на реда се оттеглили, за да не влизат в сблъсък с туземците.

Андаманският архипелаг е обитаван от девет племена, а сентинелците - на брой от 40 до 150 души - водят най-изолиран живот. Те не допускат външни лица на своята територия и твърдо се съпротивляват на опитите за установяване на контакт. Индийски закон забранява посещения на островните народи без предварително разрешение.

Гражданинът на САЩ Алън Чау, на 27 години, е бил откаран до острова от рибари срещу заплащане. Намерението му е било да проповядва християнството сред аборигените, въпреки че не е бил ръкополаган за мисионер. Островитяните обаче го убили със стрели и закопали трупа в крайбрежния пясък, припомня ТАСС.

От разпитите на рибарите индийската полиция е установила къде е погребан започнала да обмисля начини за безопасна евакуация на тялото на авантюриста мисионер. За целта властите се консултират с антрополози и етнографи, за да научат повече подробности за навиците и поведението на сентинелците, особено при такива прояви на насилие.

Последвайте канала на

БТА
2925 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лолуги

2018.11.25 | 17:18

1

То от тея цени на горивата..... Ма нали тиквоча каза, че всичко е ок.

Лолуги

2018.11.25 | 18:24

3

Ей троллл. Колко ти плащат.

2018.11.25 | 17:37

2

какво ти пука? Ходи при сентинелците да правиш свирки

Добави коментар

Водещи новини