Хиляди на опашка за новогодишната заря в Сидни (видео)

Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка вчера на пристанищния кей в Сидни, за да си осигурят най-добрите места, откъдето да гледат зрелищната новогодишна заря, предаде ДПА.

Туристи от чужбина започнаха да разпъват палатки и спални чували още вчера сутринта пред входа на оградата на полуострова, който предлага най-добрите безплатни наблюдателни точки за полунощното шоу с фойерверки над Операта и моста Харбър Бридж.

Над 1,6 млн души се очаква да изпълнят кея, за да видят 15-минутното зрелище.

Тази година са взети засилени мерки за сигурност - автобуси и камиони блокират пътищата, водещи към пристанището, за да предотвратят евентуални атаки срещу публиката, а полицаите от силите за борба с безредици са въръжени с автомати, макар властите да твърдят, че не разполагат с информация за възможен атентат.

В Нова Зеландия фойерверки ще бъдат изстрелвани от 200-метровата Скай Тауър в Окланд. Освен това се очаква над 80 000 зрители да посетят популярните туристически дестинации Куинстаун и Уанака на Южния остров, където са планирани музикални фестивали и улични партита.

Коментари

  1. 2017.12.31 | 13:33
    Седесарски говеда, не виждали заря. Да гледат руска ТВ.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Океания

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет