Присадиха на ръката на младеж пръст от крака му

  • 14 юли 2017 08:22

  • 2568
  • 0
Присадиха на ръката на младеж пръст от крака му
©

Австралийски лекари трансплантираха на ръката на 20-годишен младеж пръст от крака му, предаде Би Би Си.

Пациентът Зак Мичъл, който работи във ферма, е пострадал при опит да укроти разгневен бик. Медиците не успели да спасят палеца на дясната му ръка, затова го заменили с неговия аналог от крака на мъжа.

Мичъл е получил травмата още през април. Уточнява се, че бикът е премазал ръката му в оградата на мястото, където е бил затворен. Колегите му от фермата в Западна Австралия са опитали да спасят пръста му, като го сложили в лед. Пострадалият е бил превозен с хеликоптер до столицата на щата - Пърт.

В рамките на три месеца той е подложен на две неуспешни операции, при които лекарите се опитали да възстановят функциите на откъснатия пръст. След като опитите им не успели, те убедили Зак Мичъл да му присадят пръст от крака и така да възстановят изгубената функционалност на ръката.

Операцията е продължила повече от осем часа. Сега на младежа предстоят 12 месеца рехабилитация. Той вече ходи и лекарите уверяват, че походката му няма да пострада от липсата на палец на десния крак. Въпреки злощастния инцидент той иска отново да работи с животни.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини